Over ons

Sibbeline de Lange is vestigingsmanager van Huiswerkbegeleiding Arnhem en tevens de vaste huiswerkbegeleider van schooljaar 2017-2018. Ze heeft de opleiding WO Pedagogische Wetenschappen gevolgd en is afgestudeerd als Orthopedagoge in de richting Leren & Ontwikkeling. Sibbeline heeft tijdens stages in het Speciaal Basisonderwijs, begeleiding van bijlesleerlingen en de Zomerschool van Bijlesnetwerk en online huiswerkbegeleiding van TutiQ ervaring opgedaan in het begeleiden van leerlingen.

Het spreekt Sibbeline aan dat Huiswerkbegeleiding Arnhem een persoonlijke werkwijze hanteert, afgestemd op de individuele persoonlijkheid en het leerproces van de leerling. Ze vindt het belangrijk dat de huiswerkbegeleidingslocatie een plek is waar de leerlingen in alle rust aan het werk te kunnen en waar zij hulp op maat krijgen om te ontdekken welke persoonlijke leerstrategie├źn bij hen passen. Het doel is dat leerlingen zo weer grip krijgen op hun eigen leerproces.

Kenmerkend voor Sibbeline als huiswerkbegeleider is dat ze kijkt naar wat de leerling al wel goed kan en persoonlijke hulp weet te bieden bij de struikelpunten van een leerling. Het bouwen aan het zelfvertrouwen van een leerling waardoor een leerling steeds zelfstandiger en zelfverzekerder aan de slag kan, vindt zij eveneens van belang. Sibbeline vindt positieve, eerlijke en goede communicatie met zowel leerlingen als hun ouders erg belangrijk. In haar vrije tijd houdt Sibbeline van dansen, (gedichten) schrijven, viool spelen, lezen en creatief bezig zijn.

Huiswerkbegeleiding Arnhem wordt ondersteund door de landelijke bijlesorganisatie Bijlesnetwerk, gespecialiseerd in individuele bijles en examentrainingen. Door deze samenwerking kan er naast huiswerkbegeleiding ook individuele bijles aan leerlingen geboden worden, mochten zij extra moeite met een specifiek vak hebben. Bijlesnetwerk heeft al ruim acht jaar ervaring in het geven van bijlessen en examentraining, waardoor kwalitatieve, vakinhoudelijke begeleiding gegarandeerd kan worden. Ook is er bijles mogelijk buiten de uren van de huiswerkbegeleiding om. Er is een aparte ruimte voor de bijlessen, zodat er rustig gewerkt kan worden.